Sviečková omáčka z polievkovaru

Kto by ju nemal rád. Tradičnú sviečkovú omáčku, ktorú uvaríte v hrnci, ale aj v polievkovari PRESIDENT. Pozrite sa, ako na to.
Budete potrebovať:
- 500 ml vývaru (hovädzí, kurací alebo zeleninový)
- 250 ml 33% smotany
- 200 g mrkvy
- 100 g petržlenu
- 50 g zeleru
- 50 ml bieleho vína
- 5 lyžíc svetlej zápražky (hotový granulovaný výrobok)
- 2 lyžice cukru alebo podľa chuti
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- 1 cibuľa
- 10 guličiek celého korenia
- 5 guličiek nového korenia
- 2 bobkové listy
- 1 lyžica octu
- tymian podľa chuti
- soľ
- brusnice a citrón
Postup:
Zeleninu nakrájajte na malé kocky pomocou krájača kociek HANDY a vložte do polievkovaru. Pridajte vývar, korenie, prevarené víno a nastavte program OMÁČKY 15 minút. Po 10 minútach otvorte veko, vyberte korenie a pridajte granulovanú zápražku, veko uzavrite a nechajte dokončiť program. Veko opäť otvorte, prilejte smotanu, dochuťte horčicou, cukrom, soľou, prevareným octom, uzavrite veko a krátko premiešajte pomocou programu PULSE. Podávajte s obľúbeným mäsom (hovädzie mäso, králik a pod.), knedľou, plátkom citróna a brusnicami.
Na prípravu sviečkovej sa hodia:
0













