Svieži šalát z farebnej šošovice

Nachystajte si:
- 80 g červenej šošovice
- 80 g zelenej šošovice
- 80 g čiernej šošovice
- 100 g údenej slaniny
- 30 g kučeravého petržlenu
- 30 g hladkolistého petržlenu
- 3 stonky stopkového zeleru
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 2 paradajky
- 1 červenú cibuľu
- 1 lyžica nasekanej mäty
- šťava z 1 citróna
- 30 ml olivového oleja
- nové korenie, soľ a korenie
Postup:
Šošovicu uvarte podľa návodu. Slaninu nakrájajte na kocky a opečte do chrumkava. Tuk po scedení dajte bokom. Mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu nakrájajte na drobné kocky, sparte krátko vo vriacej vode (kvôli zmäknutiu), opečte zľahka na tuku zo slaniny, sceďte a dajte bokom. Paradajky nakrájajte nadrobno, oba petržleny a mätu nasekajte. V olivovom oleji rozmiešajte soľ, nové korenie, korenie a primiešajte citrónovú šťavu. Všetky suroviny na záver zmiešajte v mise a ochuťte pripraveným dresingom.
NÁŠ TIP: Pre výraznejšiu chuť posypte šalát jemným balkánskym syrom.
S receptom vám pomôžu:
0













