Tekvicové gnocchi s vôňou masla a šalvie

Ingrediencie:
- 400 g tekvicovej kaše
- 300 g uvarených zemiakov
- 300 g hladkej múky
- muškátový oriešok podľa chuti
- maslo
- listy čerstvej šalvie
- soľ
- parmezán
Postup:
Zemiaky uvarte v šupke takmer domäkka, olúpte a rozmačkajte. Upečené tekvicové pyré zbavte tekutiny. V mise zmiešajte zemiaky, pyré, múku, muškátový oriešok a soľ. Zmes vysypte na pomúčený stôl a vypracujte cesto. V prípade potreby pridajte múku až do konzistencie podobnej zemiakovej kaši.
Cesto rozdeľte na niekoľko častí, z každej vyvaľkajte na pomúčenej doske dlhého hada. Odkrajujte rovnako veľké zhruba 2 cm dlhé gnocchi. Vložte ho do cediacej nádoby a tú ponorte do dobre osolenej vriacej vody. Varte ich, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Potom nádobu pozdvihnite za háčiky zaveste na okraj, gnocchi sceďte a vodu dajte bokom.
Na šalviové maslo zahrejte v rajnici maslo s listami šalvie do momentu, keď sa začne ľahko farbiť do hnedej farby.
Premiestnite ich do panvice s trochou šalviového masla, krátko opečte, pridajte malé množstvo vody, v ktorej sa gnocchi varili, nastrúhaný parmezán a gnocchi obaľte vo vytvorenej omáčke.
Cesto rozdeľte na niekoľko častí, z každej vyvaľkajte na pomúčenej doske dlhého hada. Odkrajujte rovnako veľké zhruba 2 cm dlhé gnocchi. Vložte ho do cediacej nádoby a tú ponorte do dobre osolenej vriacej vody. Varte ich, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Potom nádobu pozdvihnite za háčiky zaveste na okraj, gnocchi sceďte a vodu dajte bokom.
Na šalviové maslo zahrejte v rajnici maslo s listami šalvie do momentu, keď sa začne ľahko farbiť do hnedej farby.
Premiestnite ich do panvice s trochou šalviového masla, krátko opečte, pridajte malé množstvo vody, v ktorej sa gnocchi varili, nastrúhaný parmezán a gnocchi obaľte vo vytvorenej omáčke.
Prácu vám uľahčí:
0













