Obrázok v notifikačnej lište
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaTekvicové gnocchi s vôňou masla a šalvie

Tekvicové gnocchi s vôňou masla a šalvie

Keramické talíře SIENA-obrázek

Ingrediencie:

 
  • 400 g tekvicovej kaše
  • 300 g uvarených zemiakov
  • 300 g hladkej múky
  • muškátový oriešok podľa chuti
  • maslo
  • listy čerstvej šalvie
  • soľ
  • parmezán

Postup:

Zemiaky uvarte v šupke takmer domäkka, olúpte a rozmačkajte. Upečené tekvicové pyré zbavte tekutiny. V mise zmiešajte zemiaky, pyré, múku, muškátový oriešok a soľ. Zmes vysypte na pomúčený stôl a vypracujte cesto. V prípade potreby pridajte múku až do konzistencie podobnej zemiakovej kaši.

Cesto rozdeľte na niekoľko častí,  z každej vyvaľkajte na pomúčenej doske dlhého hada. Odkrajujte rovnako veľké zhruba 2 cm dlhé gnocchi. Vložte ho do cediacej nádoby a tú ponorte do dobre osolenej vriacej vody. Varte ich, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Potom nádobu pozdvihnite za háčiky zaveste na okraj, gnocchi sceďte a vodu dajte bokom.  

Na šalviové maslo zahrejte v rajnici maslo s listami šalvie do momentu, keď sa začne ľahko farbiť do hnedej farby.

Premiestnite ich do panvice s trochou šalviového masla, krátko opečte, pridajte malé množstvo vody, v ktorej sa gnocchi varili,  nastrúhaný parmezán a gnocchi obaľte vo vytvorenej omáčke.

Prácu vám uľahčí: