Obrázok v notifikačnej lište

Tekvicové pyré

Tyčový mixér PRESIDENT - obrázok
Pyré z tekvice je univerzálna ingrediencia do sladkých aj slaných jesenných jedál. Bude sa hodiť na pečenie tekvicového chleba, pridáte ho do cesta na jemné gnocchi aj voňavé lievance. Využijete ho aj na varenie tekvicového sirupu a prípravu nepečených zdravých tyčiniek.

Ingrediencie:

  • Tekvice (Hokkaidó, maslová, muškátová)
Nepoužívajte okrasné tekvice.

Postup:

Čistú tekvicu rozkrojte ostrým nožom a vydlabte z nej semienka. Nakrájajte ju na väčšie kusy, naskladajte ich na plech šupkou dole a vložte do rúry rozpálenej na 180 ˚C. Pečte, pokiaľ tekvica nebude mäkká (asi 45 minút). Lyžicou alebo porciovačom na zmrzlinu stiahnite dužinu zo šupky. Dužinu rozmixujte alebo použite drvič. Pre hladšiu konzistenciu odporúčame prepasírovať cez sito. Hotové pyré uchovávajte v chladničke, hodí sa na vákuovanie alebo zamrazenie.

Vybavte sa na tekvicu: