Tekvicový sirup

Ingrediencie:
- 100 g tekvicového pyré (recept tu)
- 100 g krupicového cukru
- 10 g čerstvého zázvoru
- 2 dcl vody
- 2 celé škorice
- 4 klinčeky
- štipka nastrúhaného muškátového orieška
Postup:
Výroba domáceho tekvicového sirupu nie je zložitá. Budete potrebovať tekvicové pyré, ktoré si pripravíte ľahko podľa tohto receptu.
Do rajnice dajte vodu a vložte do nej korenie. Varte 10 minút. Pridajte cukor a tekvicové pyré a ďalších 10 minút varte. Potom sirup sceďte a prepasírujte cez jemné sitko, nalejte do fľaše s klipsou a po vychladnutí skladujte v chladničke.
Sirup zlatisto oranžovohnedej farby využijete na prípravu tekvicového latte, ale aj na lievance, palacinky a rôzne dezerty.
NÁŠ TIP: Môžete použiť aj mleté korenie, výsledná farba sirupu potom bude tmavšia.
Do rajnice dajte vodu a vložte do nej korenie. Varte 10 minút. Pridajte cukor a tekvicové pyré a ďalších 10 minút varte. Potom sirup sceďte a prepasírujte cez jemné sitko, nalejte do fľaše s klipsou a po vychladnutí skladujte v chladničke.
Sirup zlatisto oranžovohnedej farby využijete na prípravu tekvicového latte, ale aj na lievance, palacinky a rôzne dezerty.
NÁŠ TIP: Môžete použiť aj mleté korenie, výsledná farba sirupu potom bude tmavšia.
S prípravou tekvicového sirupu vám pomôžu:
0












