Obrázok v notifikačnej lište

Tekvicový sirup

Fľaše s klipsou - obrázok

Ingrediencie:

  • 100 g tekvicového pyré (recept tu)
  • 100 g krupicového cukru
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 2 dcl vody
  • 2 celé škorice
  • 4 klinčeky
  • štipka nastrúhaného muškátového orieška

Postup:

Výroba domáceho tekvicového sirupu nie je zložitá. Budete potrebovať tekvicové pyré, ktoré si pripravíte ľahko podľa tohto receptu.

Do rajnice dajte vodu a vložte do nej korenie. Varte 10 minút. Pridajte cukor a tekvicové pyré a ďalších 10 minút varte. Potom sirup sceďte a prepasírujte cez jemné sitko, nalejte do fľaše s klipsou a po vychladnutí skladujte v chladničke.

Sirup zlatisto oranžovohnedej farby využijete na prípravu tekvicového latte, ale aj na lievance, palacinky a rôzne dezerty.

NÁŠ TIP: Môžete použiť aj mleté korenie, výsledná farba sirupu potom bude tmavšia. 

S prípravou tekvicového sirupu vám pomôžu: