Tekvicovo-hruškové muffiny

Ingrediencie na 12 muffinov
- 140 g tekvicového pyré
- 1 veľká strúhaná hruška
- 200 g trstinového cukru
- 180 g hladkej múky
- 120 ml oleja
- 60 ml cmaru alebo kefíru
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička zázvoru
- 1 čajová lyžička kardamónu
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- vanilkový extrakt podľa chuti
- štipka soli
Postup:
Zmiešajte múku, korenie, prášok do pečiva, sódu, soľ a všetko premiešajte. Dajte bokom.
V inej mise vyšľahajte olej, cmar či kefír, vajcia, vanilkový extrakt a trstinový cukor. Pridajte tekvicové pyré a vyšľahajte dohladka. Suché a mokré ingrediencie krátko zmiešajte dohromady, iba do prepojenia, nepremiešavajte.
Cesto rozdeľte do formy na muffiny a pečte v rúre predhriatej na 200 °C po dobu 5 minút, potom teplotu znížte na 170 °C a pečte ďalších cca 15 minút. Nechajte vychladnúť.
V inej mise vyšľahajte olej, cmar či kefír, vajcia, vanilkový extrakt a trstinový cukor. Pridajte tekvicové pyré a vyšľahajte dohladka. Suché a mokré ingrediencie krátko zmiešajte dohromady, iba do prepojenia, nepremiešavajte.
Cesto rozdeľte do formy na muffiny a pečte v rúre predhriatej na 200 °C po dobu 5 minút, potom teplotu znížte na 170 °C a pečte ďalších cca 15 minút. Nechajte vychladnúť.
Vybavte sa na muffiny:
0













