Obrázok v notifikačnej lište

Tekvicovo-hruškové muffiny

Silikónová forma s kovovým okrajom DELÍCIA, 12 muffinov - obrázok

Ingrediencie na 12 muffinov

  • 140 g tekvicového pyré
  • 1 veľká strúhaná hruška
  • 200 g trstinového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 120 ml oleja
  • 60 ml cmaru alebo kefíru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička zázvoru
  • 1 čajová lyžička kardamónu
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • vanilkový extrakt podľa chuti
  • štipka soli

Postup:

Zmiešajte múku, korenie, prášok do pečiva, sódu, soľ a všetko premiešajte. Dajte bokom.

V inej mise vyšľahajte olej, cmar či kefír, vajcia, vanilkový extrakt a trstinový cukor. Pridajte tekvicové pyré a vyšľahajte dohladka. Suché a mokré ingrediencie krátko zmiešajte dohromady, iba do prepojenia, nepremiešavajte.

Cesto rozdeľte do formy na muffiny a pečte v rúre predhriatej na 200 °C po dobu 5 minút, potom teplotu znížte na 170 °C a pečte ďalších cca 15 minút. Nechajte vychladnúť.

Vybavte sa na muffiny: