Tekvicový chlieb

Ingrediencie:
Na 2 chleby:
- 560 g pšeničnej hladkej múky
- 450 ml vlažnej vody
- 240 g tekvicového pyré
- 150 g celozrnnej ražnej hladkej múky
- 90 g ryžovej múky
- 80 g medu
- 70 g rozpusteného masla
- 50 g celozrnných ovsených vločiek
- 25 g soli
- 10 g sušeného droždia
- tekvicové semienka na posypanie
Postup:
Droždie nasypte do vody a dajte bokom. Rozpustite maslo. V mise zmiešajte všetky múky a pridajte zvyšok surovín. Vypracujte na lepivé cesto a nechajte ho prikryté 2 hodiny kysnúť.
Cesto rozdeľte na dve polovice. Jednu prikryte fóliou a dajte do chladničky. Cesto môžete spotrebovať do 5 dní. Z druhej polovice cesta vytvorte bochník a vytvarujte z neho oválny chlieb veľkosti formy na pečenie.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy vložte pripravené cesto, posypte tekvicovými semienkami a nechajte prikryté kysnúť cca 60 minút. Formu zaklopte vrchným dielom a pečte 50-60 minút v rúre predhriatej na 170 °C. Posledných 10 minút dopečte bez poklopu pre zlatisté zafarbenie.
NÁŠ TIP: S odležaným a vychladeným cestom sa bude lepšie pracovať.
Cesto rozdeľte na dve polovice. Jednu prikryte fóliou a dajte do chladničky. Cesto môžete spotrebovať do 5 dní. Z druhej polovice cesta vytvorte bochník a vytvarujte z neho oválny chlieb veľkosti formy na pečenie.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy vložte pripravené cesto, posypte tekvicovými semienkami a nechajte prikryté kysnúť cca 60 minút. Formu zaklopte vrchným dielom a pečte 50-60 minút v rúre predhriatej na 170 °C. Posledných 10 minút dopečte bez poklopu pre zlatisté zafarbenie.
NÁŠ TIP: S odležaným a vychladeným cestom sa bude lepšie pracovať.
Pripravte sa na pečenie tekvicového chleba:
0













