Obrázok v notifikačnej lište

Tekvicový chlieb

Keramická forma toastový chléb DELÍCIA-obrázek

Ingrediencie:


Na 2 chleby:
  • 560 g pšeničnej hladkej múky
  • 450 ml vlažnej vody
  • 240 g tekvicového pyré
  • 150 g celozrnnej ražnej hladkej múky
  • 90 g ryžovej múky
  • 80 g medu
  • 70 g rozpusteného masla
  • 50 g celozrnných ovsených vločiek
  • 25 g soli
  • 10 g sušeného droždia
  • tekvicové semienka na posypanie

Postup:

Droždie nasypte do vody a dajte bokom. Rozpustite maslo. V mise zmiešajte všetky múky a pridajte zvyšok surovín. Vypracujte na lepivé cesto a nechajte ho prikryté 2 hodiny kysnúť.

Cesto rozdeľte na dve polovice. Jednu prikryte fóliou a dajte do chladničky. Cesto môžete spotrebovať do 5 dní. Z druhej polovice cesta vytvorte bochník a vytvarujte z neho oválny chlieb veľkosti formy na pečenie.

Do vymastenej a múkou vysypanej formy vložte pripravené cesto, posypte tekvicovými semienkami a nechajte prikryté kysnúť cca 60 minút. Formu zaklopte vrchným dielom a pečte 50-60 minút v rúre predhriatej na 170 °C. Posledných 10 minút dopečte bez poklopu pre zlatisté zafarbenie.

NÁŠ TIP: S odležaným a vychladeným cestom sa bude lepšie pracovať.

Pripravte sa na pečenie tekvicového chleba: