Varíme v mikrovlnke: 2 rýchle recepty do 10 minút

Nemáte čas variť, ale chcete chutné a poriadne jedlo? Rýchle jedlo nemusí byť len praženica alebo instantná polievka. Inšpirujte sa 2 rýchlymi receptami, ktoré zvládnete v mikrovlnke uvariť do 10 minút.
Zapečené zemiaky so zeleninou a údeným
- 3 zemiaky
- 1 paradajka
- 1 cibuľa
- 1 zelená paprika
- 130 g salámy alebo údeniny
- 2 lyžičky olivového oleja
- 2 vajcia
- 50 ml vody
- 1 štipka provensálskeho korenia
- 2 štipky celej rasce
- soľ a korenie
Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky. Vložíme do nádoby na varenie v mikrovlnke. Zemiaky by mali byť do polovice nádoby, aby sa do nej vošli ostatné ingrediencie. Nakrájame cibuľu nadrobno. Pridáme soľ, rascu, olej a vodu.Necháme v mikrovlnke 3 minúty piecť a medzitým si nakrájame papriku. Pridáme ju do zmesi a necháme v rúre na ďalšie 3 minúty. Zemiaky znovu z mikrovlnnej rúry vytiahnime, zmiešajme s kockami údeniny a nakrájanou paradajkou. Rozmiešajme vajíčko a prilejme ho k zemiakom. Nakoniec zmes dokoreňme provensálskym korením, korením a soľou. Vráťme nádobu do mikrovlnky na posledné 3 minúty.
Zemiaky môžeme použiť ako prílohu, alebo ako hlavné jedlo.

Španielska paella z mikrovlnky
- 1 diel guľatozrnnej ryže (Arborio, Bomba,…)
- 2 diely vývaru
- 1 cibuľa
- 1 zelená paprika
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- hrsť mrazeného hrášku
- pol lyžičky kurkumy
- 1 lyžica olivového oleja
- pol salámy chorizo alebo paprikáš
- soľ a korenie
Nakrájame si na kocky cibuľu a papriku. Zmiešame ju s ryžou v nádobe na varenie v mikrovlnke. Jedna malá šálka vychádza ako porcia pre jednu osobu. Celú zmes zalejeme vývarom (2 diely vývaru : 1 diel ryže), pridáme paradajkový pretlak, olivový olej, hrášok, na plátky nakrájanú salámu chorizo a okoreníme kurkumou, soľou a korením. Celú zmes vložíme do mikrovlnnej rúry a varíme 12 minút. Po vytiahnutí môžeme rovno servírovať.









