Veľkonočná plnka

Ingrediencie:
- 320 g údeného mäsa
- 160 g bieleho chleba bez okraja
- 100 g listov medvedieho cesnaku
- 20 ml olivový olej
- 5 vajec
- 1 cibuľa
- 1 lyžička najemno nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lyžička celého koriandra
- 1 lyžička celého fenikla
- Muškátový oriešok podľa chuti
- Maslo na vymastenie formy na pečenie
- Soľ, korenie
- Kvety hluchavky, fialky vonné, medvedí cesnak a sedmokrásky
Postup:
Z plátkov chleba odstráňte okraje, nakrájajte na menšie kocky a dajte do misy. Údené mäso nakrájajte na menšie kúsky a pridajte k chlebu. Cesnak nasekajte na malé kúsky a vsypte do misy k ostatným surovinám. Cibuľu nakrájajte nadrobno, orestujte na oleji spolu s čerstvým tymiánom a pridajte do misy. K zmesi pridajte vajce, dochuťte soľou, korením, muškátovým orieškom a nasucho praženým koriandrom s feniklom, ktoré ste rozdrvili v mažiari najemno. Všetky suroviny premiešajte a vložte do maslom vymastenej formy na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu cca 30 minút. Upečenú plnku posypte niekoľkými kvetmi hluchavky, fialky vonnej, cesnaku a sedmokrásky.













