Zapečená koložvárska kapusta

Pripravte si:
- 1,2 kg zmesi mletého hovädzieho a bravčového mäsa
- 1 kg kyslej kapusty
- 400 g ryže
- 400 g kyslej smotany 20 %
- 200 g klobásy
- 60 ml bravčovej masti
- 10 g mletej sladkej papriky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 1 polievková lyžica múky
- 100 ml vody
- štipka rasce, saturejky, soli a korenia
- cukor podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať alebo kôpor na ozdobu
Postup:
Cibuľu nakrájajte na kocky a orestujte na masti s nakrájanou klobásou. Pridajte mleté mäso s paprikou, riadne orestujte. Primiešajte rozotrený cesnak, zaprášte múkou, ochuťte saturejkou, soľou a čiernym korením. Duste domäkka. Kyslú kapustu prepláchnite, ochuťte rascou a poduste vo vode, zvlášť v rajnici zhruba 10 minút. Podľa chuti môžete pridať cukor. Kapustu zmiešajte s vopred uvarenou ryžou. Do pekáča dajte vrstvu ryže s kapustou, vrstvu mäsa, zakončite vrstvou ryže s kapustou. Povrch potrite kyslou smotanou, pečte v rúre vyhriatej na 190 ° C asi 45 minút. Po upečení nechajte krátko odstáť. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Čo budete potrebovať:
0













