Obrázok v notifikačnej lište
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéZapečená koložvárska kapusta

Zapečená koložvárska kapusta

Zapekacie misy DELÍCIA - obrázok

Pripravte si:

  • 1,2 kg zmesi mletého hovädzieho a bravčového mäsa
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 400 g ryže
  • 400 g kyslej smotany 20 %
  • 200 g klobásy
  • 60 ml bravčovej masti
  • 10 g mletej sladkej papriky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 1 polievková lyžica múky
  • 100 ml vody
  • štipka rasce, saturejky, soli a korenia
  • cukor podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať alebo kôpor na ozdobu

Postup:

Cibuľu nakrájajte na kocky a orestujte na masti s nakrájanou klobásou. Pridajte mleté ​​mäso s paprikou, riadne orestujte. Primiešajte rozotrený cesnak, zaprášte múkou, ochuťte saturejkou, soľou a čiernym korením. Duste domäkka. Kyslú kapustu prepláchnite, ochuťte rascou a poduste vo vode, zvlášť v rajnici zhruba 10 minút. Podľa chuti môžete pridať cukor. Kapustu zmiešajte s vopred uvarenou ryžou. Do pekáča dajte vrstvu ryže s kapustou, vrstvu mäsa, zakončite vrstvou ryže s kapustou. Povrch potrite kyslou smotanou, pečte v rúre vyhriatej na 190 ° C asi 45 minút. Po upečení nechajte krátko odstáť. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Čo budete potrebovať: