info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéZemiakový šalát s jogurtom a vyprážaný kapor

Zemiakový šalát s jogurtom a vyprážaný kapor

MäsovéRecepty
27. 11. 2019
Blíži sa advent, ktorý vyvrcholí sviatočnou štedrou večerou. Na nej si bude väčšina z nás pochutnávať na tradičnej vianočnej klasike, a to na zemiakovom šaláte s kaprom. Pokiaľ nemáte vlastný recept na zaručene najlepší šalát a ideálne pripravovaného kapra, tu je náš tip:
Zemiakový šalát s jogurtom a vyprážaný kapor


Zemiakový šalát

  • 500 g zemiakov
  • 3 vajcia
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • ¼ zeleru
  • 1 väčšia cibuľa
  • 5 sterilizovaných uhoriek
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 50 g masla
  • soľ, korenie

Zemiaky uvarte v šupke, vychladnuté olúpte a spolu s uvarenou koreňovou zeleninou nakrájajte pomocou Strunového krájača PRESTO. Vajce uvarené natvrdo prekrojte, vyberte žĺtky do misky. Pridajte horčicu, maslo izbovej teploty, osoľte, okoreňte a vymiešajte do peny. Ochuťte uhorkovým nálevom, premiešajte a hotovou zmesou zalejte nakrájané zemiaky a zeleninu. Olúpanú, očistenú cibuľu spolu s uhorkami a bielkami nasekajte nadrobno, pridajte do misy k zemiakom a všetko zmiešajte. Pred servírovaním nechajte šalát aspoň hodinu v izbovej teplote odstáť.

Náš tip:

Pridávate do šalátov majonézu? Vyskúšajte namiesto nej biely jogurt. Výborne doladí chuť a navyše je zdravší!

Vyprážaný kapor

  • 750 g kapra
  • 50 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 300 g strúhanky
  • soľ
  • tuk na vyprážanie

Očisteného, vypitvaného kapra naporciujte a osoľte. Obaľte v trojobale, výborne vám k tomu poslúži Súprava na trojobal PRESTO. Vyprážajte dozlatista.


Pri príprave budete potrebovať: