Citrónová bábovka s glazúrou

Ochutnajte dezert, ktorý servírovala ku káve manželka najúspešnejšieho prvorepublikového podnikateľa. Nasledujúci recept vychádza z knihy 99 sladkých bodiek Marie Baťovej.
Budete potrebovať:
- 300 g polohrubej múky
- 200 ml mlieka
- 100 g krupicového cukru
- 100 ml oleja
- 30 g kandizovaného citróna - kocky
- 8 g vanilkového cukru
- 5 vajec
- 1 citrón
- štipku soli
- 200 g preosiateho práškového cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice horúcej vody
Postup:
Žĺtky oddeľte od bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľahajte dotuha s postupným prisypávaním 1/3 cukru. Žĺtky vyšľahajte so zvyšným cukrom do hustej peny, pridajte preosiatu múku, vanilkový cukor, olej, vlažné mlieko a všetko dôkladne premiešajte. Vyšľahané bielky vmiešajte do žĺtkovej zmesi, pridajte kandizovaný citrón, nastrúhanú citrónovú kôru a 1 lyžicu citrónovej šťavy. Všetko zľahka zapracujte a dajte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie na bábovku.
Pečte prikryté papierom na pečenie v rúre predhriatej na 170 °C cca 50 minút. Po vychladnutí polejte citrónovou polevou.
Polevu pripravte zmiešaním všetkých surovín.













