info text

Domáca pistáciová pasta

Pistáciová pasta sa hodí ako základ do zmrzlín, náplní do tort, krémov a iných cukroviniek. Využijete ju na prípravu pistáciového tiramisu, náplní do makrónok aj domácej zmrzliny.

Ak ste si pistáciový krém obľúbili, skúste si doma vyrobiť dubajskú čokoládu, upiecť škoricové slimáky alebo sa cez Vianoce blysnite pistáciovými včelími úlikmi.
Tyčový mixér PRESIDENT, s príslušenstvom - obrázok

Ingrediencie:

  • 120 g nesolených pistácií (zodpovedá približne 250 g nelúpaných)
  • 30 ml arašidového oleja (možno nahradiť iným bežným kuchynským olejom)
  • 25 g medu

Postup:

Pistácie a olej rozmixujte na konzistenciu pasty. Nakoniec vmiešajte med, množstvo pridajte podľa chuti.

Vyrobiť si domáce pistáciové maslo nie je žiadna veda:

Pistáciové masla - obrázok

S prípravou pomôžu: