Kulinárske špeciality z Maďarska, Slovenska a Bavorska
Poznáte náš špeciál o zahraničných kuchyniach? Pre veľký úspech prichádzame s druhým dielom – tentokrát s nami spoznajte špeciality z Maďarska, Slovenska a Bavorska. Nechýbajú tipy na výrobky, ani inšpirácie v podobe receptov, ktoré môžete vyskúšať doma, a navyše sa výborne hodia do jesenného obdobia.

Maďarská kuchyňa, ohnivá chuť papriky
Maďari majú radi sýte, kaloricky bohaté jedlá plné mäsa a zeleniny. K veľa používaným surovinám patrí kyslá kapusta, obľúbená je napríklad koložvárska kapusta. Zapečte ju v kameninovej mise DELÍCIA, ktorá má veľmi odolnú glazúru a dostať ju je v 3 atraktívnych farbách a 4 veľkostiach. Vďaka elegantnému vzhľadu sa bude vynímať aj pri servírovaní na stole.
Mletá paprika, sladká aj pálivá, je základom mnohých maďarských pokrmov. Uvarte si okorenený tokáň v štýlových „červených" hrncoch a kastróloch BORDEAUX. Majú mnoho benefitov, ktoré zlepšia vaše varenie, napríklad nerezové indukčné dno, prvotriedny antiadhézny povrch, bezpečné úchyty zo žiaruvzdorného silikónu a výstupky na vnútornej strane pokrievky pre odkvapkávanie pary späť do hrnca.

Medzi sladké pochúťky maďarskej kuchyne patrí trdelník, pečivo z kysnutého cesta podobné veľkej dutej českej kremrole. Ak si ho chcete upiecť doma, použite našu patentovanú formu DELÍCIA. Tvoria ju dve valcové časti so žiaruvzdornými úchytmi a stojanom, na ktoré naviniete cesto pre rovnomerné prepečenie. Vďaka prvotriednym materiálom je forma a všetky jej diely, vhodná do umývačky riadu.
Čo sa vám môže ešte hodiť?

Ako chutí Slovensko?
Nezačneme ničím „menším“, ako pečenou husou – jesenné husie hody sú pre Slovensko typické. A v čom ju upiecť? Najlepšie v Pekáči s poklopom EXCLUSIVE. Je objemný, vhodný aj na veľkú hydinu, má samostatný rošt a je vyrobený z prvotriednej ocele. Nechýbajú mu ani trojvrstvové sendvičové dno a masívne úchyty pre komfortnú manipuláciu.
Bryndzové halušky alebo pirohy sú úplnou klasikou. Keď ich naservírujete na štýlových tanieroch, budú chutiť o to lepšie. Prezrite si keramický riad SIENA s odolnou kvalitnou glazúrou. Je vhodný na každodenné aj sviatočné použitie. Každý kus je originál a môže aj do umývačky. Potrebujete recept? Tu je.

Kyslá kapusta je súčasťou mnohých tradičných jedál. Na prípravu kvaseného variantu je výborná Súprava na kvasenie DELLA CASA. Tú tvoria poháre s unikátnym vzduchotesným viečkom a súčasťou balenia je návod s receptami. Kúpite ju v 2 veľkostiach 1 a 5 litrov, samostatnej je možné dokúpiť aj mriežku a závažie.
Čo ešte odporúčame:

Poriadne sýta inšpirácia z Bavorska
Viete, čo je „Zwetschgendatschi“? Výborný slivkový koláč s posýpkou, ktorý majú Bavori v obľube. Upečte ho na plechu, kde môže odpočívať pod utierkou a môžete z neho odkrajovať, kedykoľvek dostanete chuť. Hosťom ho naservírujte na štýlových tanieroch SIENA, tu nájdete osvedčený recept. 
K typickým pochúťkam patrí bravčové koleno, ktoré si Bavori doprajú doma, v krčmičkách aj na akciách typu Oktoberfest. Uvarte si koleno v niektorom z našich tlakových hrncov a hotové ho naporciujte na pevnej kuchynskej doske AZZA. Jej veľká plocha je mierne zošikmená smerom k žliabku na zachytávanie tekutín. Navyše pod ňu zasuniete tanier alebo podnos na zhrnutie dobrôt.

K sýtemu bavorskému jedlu aj k chuťovkám skvele pasuje pivo. Pokiaľ doma usporiadate pohostenie v štýle Oktoberfestu, prichystajte aj originálne tretinky a pollitre myBEEER. V ponuke máme hneď tri dizajny inšpirované tradičnými motívmi – Lupulus, Icon alebo Salute! Tieto pivné poháre sú vyrobené z prvotriedneho hrubostenného skla, ktoré môžete bez obáv dať aj do umývačky.
A pár osvedčených produktov na záver:
0





















