Obrázok v notifikačnej lište
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéMäsové guličky s tekvicovým orzom

Mäsové guličky s tekvicovým orzom

Pánev hluboká čtvercová PRESIDENT Stone s poklicí 28 x 28 cm-obrázek

Ingrediencie na cca 28 ks


Na mäsové guličky:
  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 150 g strúhanky
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej cibule
  • 1 čajová lyžička sušeného ligurčeku
  • 1 čajová lyžička sušeného provensálskeho korenia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na opečenie
Na tekvicové orzo:
  • 200 g cestovinovej ryže orzo
  • 150 g tekvicového pyré
  • 20 g masla
  • 20 ml olivového oleja
  • 1 l hydinového vývaru
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 50 g strúhaného parmezánu + na posypanie
  • muškátový oriešok podľa chuti
  • šalvia nasekaná nadrobno podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Do misy vložte všetky suroviny na mäsové guličky a vypracujte celistvú hmotu. Tvarujte z nej malé gule.

Opečte ich na oleji zo všetkých strán, potom panvicu vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a dopekajte 20 minút.

V medzičase pečenia si pripravte panvicu s olejom, nechajte speniť cibuľu, vsypte orzo a restujte do svetlo hnedej farby. Prilejte vývar, vložte pyré, ochuťte korením a varte cca 15 minút, kým sa vývar vstrebe do cestovín.

Do uvareného orza pridajte maslo, vsypte parmezán a všetko premiešajte. Servírujte s mäsovými guličkami a posypte strúhaným parmezánom. Orzo počas 15 minút po odstavení zhustne.

Budú sa vám hodiť: