Mäsové guličky s tekvicovým orzom

Ingrediencie na cca 28 ks
Na mäsové guličky:
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 150 g strúhanky
- 30 g strúhaného parmezánu
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička sušenej cibule
- 1 čajová lyžička sušeného ligurčeku
- 1 čajová lyžička sušeného provensálskeho korenia
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na opečenie
- 200 g cestovinovej ryže orzo
- 150 g tekvicového pyré
- 20 g masla
- 20 ml olivového oleja
- 1 l hydinového vývaru
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 50 g strúhaného parmezánu + na posypanie
- muškátový oriešok podľa chuti
- šalvia nasekaná nadrobno podľa chuti
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Do misy vložte všetky suroviny na mäsové guličky a vypracujte celistvú hmotu. Tvarujte z nej malé gule.
Opečte ich na oleji zo všetkých strán, potom panvicu vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a dopekajte 20 minút.
V medzičase pečenia si pripravte panvicu s olejom, nechajte speniť cibuľu, vsypte orzo a restujte do svetlo hnedej farby. Prilejte vývar, vložte pyré, ochuťte korením a varte cca 15 minút, kým sa vývar vstrebe do cestovín.
Do uvareného orza pridajte maslo, vsypte parmezán a všetko premiešajte. Servírujte s mäsovými guličkami a posypte strúhaným parmezánom. Orzo počas 15 minút po odstavení zhustne.
Opečte ich na oleji zo všetkých strán, potom panvicu vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a dopekajte 20 minút.
V medzičase pečenia si pripravte panvicu s olejom, nechajte speniť cibuľu, vsypte orzo a restujte do svetlo hnedej farby. Prilejte vývar, vložte pyré, ochuťte korením a varte cca 15 minút, kým sa vývar vstrebe do cestovín.
Do uvareného orza pridajte maslo, vsypte parmezán a všetko premiešajte. Servírujte s mäsovými guličkami a posypte strúhaným parmezánom. Orzo počas 15 minút po odstavení zhustne.
Budú sa vám hodiť:
0













