Šošovicová polievka

Uvarte si šošovicovú polievku, ktorá vás nielen zasýti, ale aj zahreje svojou bohatou chuťou a vôňou indického korenia.
Nachystajte si:
- 150 g červenej šošovice
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 mrkvy
- 1 väčšia cibuľa
- 1 pór – bielu časť
- 1 liter vody
- 1 lyžičku strúhaného zázvoru
- 1 červenú cibuľu + olej na vyprážanie
- 1/2 lyžičky garam masala
- 1/2 lyžičky kurkumy
- cesnak podľa chuti
- chilli pastu podľa chuti
- soľ a korenie
Postup:
Na oleji orestujte najemno nakrájanú cibuľu do zlatistej farby. Pridajte mrkvu, pór, cesnak, všetko nadrobno nakrájané a restujte ďalšie 2 minúty, pridajte chilli pastu, nastrúhaný zázvor, všetko korenie a opäť krátko orestujte, prilejte vodu a všetko premiešajte.
Prepláchnutú šošovicu vsypte do hrnca a polievku varte cca 30 minút za občasného premiešania. Medzitým si osmažte na oleji červenú cibuľu nakrájanú na plátky. Osmaženú cibuľu zbavte tuku pomocou obrúska.
2/3 uvarenej polievky prelejte do mixéra a rozmixujte dohladka. Zvyšnú polievku dajte bokom.
Obe polievky zmiešajte dohromady, ak bude treba, zrieďte horúcim vývarom alebo vodou. Dochuťte podľa potreby.
Pred podávaním polievku posypte vyprážanou cibuľkou a nasekanou listovou petržlenovou vňaťou.













