Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Najprv uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Časť vody z cestovín nechajte bokom, zvyšok zlejte. Medzitým slaninu nakrájajte na prúžky alebo kocky, parmezán nastrúhajte najemno. Žĺtky v miske prešľahajte s časťou syra a okoreňte. Prilejte 1,5–2 naberačky vody z cestovín a zmes premiešajte. V hlbokej panvici rozohrejte maslo s lyžicou olivového oleja, pridajte slaninu a opečte ju. Uvarené cestoviny pridajte do panvice, prilejte 1 naberačku vody, premiešajte, povarte asi minútu, odstavte a nechajte ďalšie 1–2 minúty odpočinúť. Vlejte pripravenú žĺtkovú zmes a špagety dobre premiešajte, aby sa zmes dostala do špagiet a rovnomerne ich obalila. Hotové jedlo servírujte na taniere a každú porciu posypte zvyškom nastrúhaného parmezánu.