Spaghetti carbonara

Ingrediencie:
- 200 g špagiet
- 100 g údenej pancetty alebo inej slaniny
- parmezán
- 3 žĺtky
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvo namleté korenie a soľ
Postup:
Najprv uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Časť vody z cestovín nechajte bokom, zvyšok zlejte. Medzitým slaninu nakrájajte na prúžky alebo kocky, parmezán nastrúhajte najemno. Žĺtky v miske prešľahajte s časťou syra a okoreňte. Prilejte 1,5–2 naberačky vody z cestovín a zmes premiešajte. V hlbokej panvici rozohrejte maslo s lyžicou olivového oleja, pridajte slaninu a opečte ju. Uvarené cestoviny pridajte do panvice, prilejte 1 naberačku vody, premiešajte, povarte asi minútu, odstavte a nechajte ďalšie 1–2 minúty odpočinúť. Vlejte pripravenú žĺtkovú zmes a špagety dobre premiešajte, aby sa zmes dostala do špagiet a rovnomerne ich obalila. Hotové jedlo servírujte na taniere a každú porciu posypte zvyškom nastrúhaného parmezánu.













