Krok prvý: vyrobte si tekvicové pyré:
Pri príprave pumpkin spice latte sa nezaobídete bez tekvicového sirupu. A ten sa zase nedá vyrobiť bez tekvicového pyré. Výhodou je, že pyré je univerzálna ingrediencia, ktorá sa rozhodne nestratí. Okrem kávy ju využijete do sladkých múčnikov, ako sú napríklad tekvicové lievance s lekvárom, tekvicové muffiny, ale napríklad aj na tekvicové gnocchi alebo domáci chlieb.
Krok druhý: pripravte tekvicový sirup:
Pusťte sa do varenia sirupu podľa nášho receptu.
Krok tretí: rozbehnite to ako barista:
Do hrnčeka na caffѐ latte alebo dvojstenného pohára nalejte vrstvu tekvicového sirupu. Ako druhú vrstvu použite našľahané plnotučné mlieko. Naň vlejte silné espresso, pridajte mliečnu penu a úplne nakoniec kopec čerstvo našľahanej smotany, ktorú ešte môžete poprášiť škoricou.