Obrázok v notifikačnej lište
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaTekvicové latte (Pumpkin Spice Latte)

Tekvicové latte (Pumpkin Spice Latte)

Fľaša na šľahačku DELÍCIA - obrázok

Podľahli ste jemne korenenej chuti tekvicového latte a chcete si ho vychutnať aj doma? Povieme vám, ako si na túto jesennú špecialitu pohodlne pripravíte. 

Čím sa tekvicové latte odlišuje od bežného caffѐ latte, čiže kávy s našľahaným mliekom a mliečnou penou? Dvoma bonusovými zložkami: kopcom nadýchanej vyšľahanej smotany a koreneným tekvicovým sirupom. Slovenský názov „tekvicové latte“ je nepresný. Chýba v ňom totiž ten najvoňavejší komponent: korenie (spice). A prečo je táto káva návyková? Asi preto, že dokáže nie len povzbudiť, ale aj osladiť deň a vďaka kombinácii korenia a horúceho mlieka aj poriadne zahriať.

Ingrediencie:

  • Tekvicový sirup (recept tu)
  • Našľahané plnotučné mlieko
  • Espresso
  • Smotana na šľahanie
  • Mletá škorica

Postup:

 

Krok prvý: vyrobte si tekvicové pyré:

Pri príprave pumpkin spice latte sa nezaobídete bez tekvicového sirupu. A ten sa zase nedá vyrobiť bez tekvicového pyré. Výhodou je, že pyré je univerzálna ingrediencia, ktorá sa rozhodne nestratí. Okrem kávy ju využijete do sladkých múčnikov, ako sú napríklad tekvicové lievance s lekvárom, tekvicové muffiny, ale napríklad aj na tekvicové gnocchi alebo domáci chlieb.

Krok druhý: pripravte tekvicový sirup:

Pusťte sa do varenia sirupu podľa nášho receptu.

Krok tretí: rozbehnite to ako barista:

Do hrnčeka na caffѐ latte alebo dvojstenného pohára nalejte vrstvu tekvicového sirupu. Ako druhú vrstvu použite našľahané plnotučné mlieko. Naň vlejte silné espresso, pridajte mliečnu penu a úplne nakoniec kopec čerstvo našľahanej smotany, ktorú ešte môžete poprášiť škoricou.

Na to najlepšie tekvicové latte si pripravte: