Slivky, spolu s jablkami, hruškami a ďalším slovenským ovocím, vedú rebríček jesennej úrody. Chutia čerstvo odtrhnuté zo stromu, a keď ich spracujete do zásoby v podobe lekváru alebo sušených či mrazených, budete z nich mať pôžitok po celý rok. V koláčoch, omáčkach a nesmieme zabudnúť ani na ich „tekutú“ podobu – slivovicu.

Pozbierať, spracovať, vychutnávať
Pokiaľ zbierate trnky a chcete si časť vychutnať priamo na záhrade alebo doma, uložte ich do
Košíka na ovocie ONLINE. Vďaka perforovanému materiálu je vzdušný, ovociu sa v ňom bude dobre dariť, vydrží dlhšie čerstvé a svieže. Košík je vďaka elegantnému vzhľadu určený na skladovanie, ale aj na servírovanie.

Slivky môžete do zásoby zamraziť alebo nasušiť.
Sušička potravín PRESIDENT je ideálny pomocník na spracovanie vybraného ovocia, zeleniny, húb, byliniek a dokonca aj mäsa. Medzi jej prednosti patrí tichá prevádzka, veľká sušiaca plocha a praktické nastavenie teploty a doby sušenia.

Pokiaľ hľadáte veľkú kuchynskú dosku pre ich spracovanie, prezrite si
Krájaciu dosku AZZA. Môžete na nej krájať, porciovať aj naklepávať mäso. Jej plocha je mierne zošikmená smerom k žliabku, ktorý slúži na zachytávanie tekutín. Navyše pod ňu zasuniete tanier alebo podnos na zhrnutie potravín.
Čo sa vám môže ešte hodiť?

Delikátne omáčky zo sliviek
Poznáte „trnkovú“ omáčku s údeným a knedľou? Pokiaľ nie, máme pre vás
overený recept. Okrem neho budete potrebovať poriadny riad – napríklad
BORDEAUX. Vypadá tradične, pritom má moderné vlastnosti ako nerezové indukčné dno, prvotriedny antiadhézny povrch, bezpečné úchyty zo žiaruvzdorného silikónu a výstupky na pokrievke pre odkvapkávanie pary späť do hrnca.

K slivkovej omáčke si urobte aj domácu knedľu. S našou
Formou na knedle DELLA CASA ho zvládnete ľahko a rýchlo. Forma je určená na varenie v pare alebo mikrovlnnej rúre. Nielenže nič nerozvarí, ale má aj praktickú vysúvaciu lopatku a rysku na krájanie rovnakých plátkov. Výroba domácich knedlí nikdy nebola jednoduchšia!

V žiadnej domácnosti by nemali chýbať klasické biele taniere ako sú
LEGEND. Vďaka hladkému profilu a neutrálnej farbe sa hodia ku každému typu jedla aj stolovania. Sú vyrobené z prvotriedneho porcelánu, majú široký okraj a kvalitnú bielu glazúru. Servírovať na nich môžete napríklad jahňacie s omáčkou zo sušených sliviek, tu nájdete
recept.
Čo ešte odporúčame:

Sladké pečenie so slivkami a lekvárom
Slivky sa výborne hodia do sladkých múčnikov. Upečte napríklad slivkový koláč s posýpkou v
hlbokom plechu DELÍCIA, máme pre vás
overený recept. Plech má odolný antiadhézny povrch, ktorý zabraňuje pripaľovaniu a je vhodný do elektrickej, plynovej aj teplovzdušnej rúry. Môžete ho dať aj do umývačky.

Máme širokú ponuku plechov, jedným z nich je aj
Perforovaná forma na pizzu DELÍCIA. Tá je skvelá tiež na veľké kysnuté koláče plnené lekvárom a ďalšími ingredienciami. Forma je vybavená vysoko odolným antiadhéznym povrchom, takže nič nepripáli. Môžete ju dať do všetkých typov rúr na pečenie. A pokiaľ vám chýba ten
správny recept - sme tu my.

Dezert, kde slivky hrajú prím? Ochutnajte slivkový crumble podľa nášho
receptu. Crumble sa najlepšie pečie v
Zapekacej mise DELÍCIA. Podľa počtu stravníkov si môžete vybrať zo štyroch veľkostí. Misy možno použiť v akomkoľvek type rúr na pečenie, vďaka kvalitnej glazúre smie do mrazničky aj do umývačky. Misy majú rôznu farbu, budú veľmi atraktívne aj na servírovanie.
A pár osvedčených produktov na záver: