Najlepšia veľkonočná hostina na slano
Veľká noc je vo vzduchu so všetkým, čo k nej patrí. A to znamená množstvo sladkostí a iných domácich dobrôt. Či už máte radi sladké alebo radšej siahnete po slanom, inšpirujte sa našimi receptami.

Baranček, ktorý nevonia vanilkou, ale údeným
Tento rok môžete byť za hviezdu. Slaného barančeka totiž len tak niekto nepečie. Našu dokonalú formu na barančeka určite poznáte. Má prepracované detaily a vždy z nej vypadne nádherne tvarovaný baranček. Napadlo vás ale niekedy experimentovať? Namiesto cukru použiť slaninu a citrónovú kôru nahradiť jarnými bylinkami? Vytiahnite po roku keramickú formu a vyskúšajte náš lahodný recept plný vôní.

Čo to tak krásne vonia? Čerstvé cesnakové bochníčky posypané semienkami prevoňajú váš domov. Keď ich upečiete v našej dvojdielnej keramickej forme s dvojfarebnou glazúrou, ktorá slúži ako forma s vysokým poklopom nie len na domáci chlieb, ale aj na okrúhle múčniky, a naservírujete ešte teplé, očakávajte okamžité žiadosti o recept.

Že je Veľká noc samé vajíčko a žiadne mäso? Poďme to napraviť! Čo tak odľahčený jarný pokrm v podobe ľahko stráviteľného králičieho mäsa? Podľa nášho receptu uvarte aj zelené špecle a ako prílohu žihľavu so špenátom. Servírujte s eleganciou na tanieroch SIENA.
Jarná výbava, ktorá nesklame:

Bábovky, ktoré nikdy nepripálite
Tieto aspikové bábovky sú jednoducho originálne! Nepatria do rúry, ale do chladničky. A spotrebujete na ne hneď štyri natvrdo uvarené vajcia z veľkonočnej výslužky. Objavte osvedčený recept a prekvapte tých, ktorí sladkému neholdujú. Formu s nepriľnavým povrchom pre ľahké vyklápanie samozrejme využijete aj k pečeniu v rúre. Vďaka pevnému korpusu zo zliatiny ušľachtilých kovov prepeká rovnomerne a bez pripaľovania.

Ako uvariť vajcia presne tak, aby boli presne podľa vašich predstáv? Pomôže elektrický varič. Pre všetky tri tímy — natvrdo, namäkko a nahniličko — má ten správny program. Automatické vypnutie a výrazná úspora energie sú príjemným bonusom.

Krásne žltý, chrumkavý a zaručene nesladký. Taký je quiche so špenátom a syrom, upečený podľa nášho receptu. Než sa doň pustíte, schovajte ho pod sklenený poklop. Keď to bude potrebné, jednoduchým „precvaknutím“ úchytu ho premeníte na praktickú kuchynskú misu s vekom.
Ďalšie (veľkonočné) nevyhnutnosti:

Jarná pečienka na plechu
Nielen na Veľkú noc oceníte poriadny plech, so širokým okrajom a lievikom, ktorý zvládne jarné kuriatko s plnkou alebo jahňacie kolienko na zelenine. Pokiaľ hľadáte perfektne skladné riešenie, poobzerajte sa po súprave COMPACT. Tá obsahuje štyri najpoužívanejšie plechy a rošt. Vyrobili sme ich z kvalitnej ocele. Ich špeciálne tvarované dná s jemne profilovaným rastrom pomáhajú rovnomernému prepekaniu.

Čím staršie, tým lepšie. O čom je reč? O liatinovom riade samozrejme! Naše liatinové panvice MASSIVE využijete ako na plynovom sporáku a grile, tak aj v rúre. Na jar si na nich pripravte napríklad jahňacie kotletky. Stačí ich po oboch stranách prudko opiecť s čerstvým rozmarínom a potom nechať dôjsť v rúre.

Nadýchaná a naplnená tým, čo vám chutí. Taká je frittata, talianska špecialita pripravená v panvici, ktorá môže aj do rúry. Pripomína vaječnú omeletu, ale je nadýchanejšia a prepečená zo všetkých strán. Skvelá je teplá aj studená a rovnako ako quiche pomôže frittata zužitkovať zbytky surovín z chladničky. Už ste vyskúšali karfiolovú?
Čo sa vždy hodí:
0





















