Články a Recepty

Králik so žihľavovými špecľami

Date of publication 17. 3. 2023
Dnes už králičie mäso nebýva súčasťou jedálnička. A pritom má spolu s jahňacím a kozľacím mäsom veľmi nízky obsah tuku a cholesterolu, a je preto veľmi zdravé. Pripravte ho originálne s horčičnou omáčkou a žihľavovo-cesnakovými špecľami. Bude lahodiť nielen chuťovým bunkám, ale aj očiam. viac...

Raw cupcakes so žihľavovým krémom

Date of publication 17. 3. 2023
V spolupráci s prírodou sme pre vás pripravili recept na netradičný raw dezert. viac...

La sauce hollandaise

Date of publication 20. 2. 2023
Keď sa povie holandská omáčka, väčšinu z nás napadne obľúbený recept s chrenom. Táto delikátna jemná omáčka, aj keď má v názve „holandská“, pochádza v skutočnosti z Francúzska. Recept je banálny, pritom vynikajúci. Určite ho vyskúšajte. viac...

Domáci čerstvý krémový syr labneh

Date of publication 17. 2. 2023
Krémový syr labneh patrí k národným pokrmom Libanonu. Jeho výroba je veľmi ľahká, jednoducho sa z jogurtu nechá odkvapkať srvátka. Výsledkom je vynikajúci mäkký syr, ktorý sa pyšní vysokým obsahom probiotík, bielkovín, vitamínu A, vápnika a naopak nízkym podielom tuku. viac...

Spaghetti carbonara

Date of publication 6. 2. 2023
Jednoduchý taliansky pokrm, ktorý nemá chybu! To sú špagety "carbonara". Stačí len pár ingrediencií a váš výborný rýchly obed alebo večera je na svete. viac...

Lokše alebo patenty

Date of publication 30. 1. 2023
Lokše, patenty, laty alebo presňáky sú regionálnou špecialitou, ktorá sa podáva ako príloha k pečenej husi alebo na sladko natretá lekvárom viac...

Zabíjačkový guláš

Date of publication 23. 1. 2023
Naučte sa pravý zabíjačkový guláš ako od mäsiara viac...

Bezlepková gaštanová torta

Date of publication 26. 10. 2022
Upečte si vláčnu bezlepkovú gaštanovú tortu viac...

Tekvicová polievka z Polievkovaru

Date of publication 26. 10. 2022
Tekvicová polievka z Polievkovaru je uvarená skoro bez práce viac...