Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
V slovenskej kuchyni sa stretávame s vínom hlavne v omáčkach. Je však škoda nevyužiť ho aj inak, nechajte sa nami inšpirovať. A milovníci vína žiadny strach. Nechceme vás presvedčiť o tom, aby ste víno viac nepili. Naopak, chceme vám otvoriť cestu k tomu, ako si možno víno vychutnať aj v jeho ďalších a nemenej zaujímavých podobách.
Tip: Víno, ktoré použijete pri varení odráža svoj charakter aj vôňou v chuti jedla. Preto voľte tie kvalitnejšie, lacným „krabicovým“ vínam sa radšej vyhnite.
Prezradíme vám, ako si môžete víno vychutnať vo všetkých krokoch vášho menu – v studenej polievke, vegetariánskom hlavnom chode aj v hriešne dobrom dezerte.
pripravte si: 500 g rajčinového pyré, 1 cibuľa, 300 ml zeleninového vývaru, 1 strúčik cesnaku, 100 ml červeného vína, bazalka, korenie, soľ, cukor
pripravte si: 1,5 l zeleninového alebo mäsového vývaru (podľa chuti), 1 kg dyne, 300 g guľatozrnnej ryže, 250 ml bieleho vína, 120 g mascarpone, 100 g parmezánu, 70 g masla, 1 cibuľu, soľ a čerstvo namleté korenie
pripravte si: 4 väčšie hrušky, 1 citrón, 1 pomaranč, 7 dl červeného vína, 2 rolky škorice, 3 klinčeky, 5 guliek červeného korenia, kúsok zázvoru, 140 g cukru
Či už sa chystáte na víne variť alebo klasicky relaxovať pri poháriku vína, budú sa vám hodiť otvárače fliaš, uzávery či zátky. Víno skrátka patrí v akejkoľvek podobe takmer na akúkoľvek slávnostnú tabuľu!